zaterdag 2 juli 2011

1. We gaan op reis!

Vannacht om 02.30u ging de wekker af, nadat het geluid eenmaal door mijn slaperige brein was gedrongen was ik ook gelijk wakker. Mezelf aangekleed en de rest ook wakker gemaakt.


Na de laaste spullen in de koffers te hebben gestopt vertrokken we om 03.30u richting Schiphol. Er was weinig verkeer op de weg dus we schoten lekker op. Auto geparkeerd, in de bus naar vertrekhal 3, inchecken, de douane door en daar is het dan "het vakantiegevoel'' heerlijk.

Op ons gemak een broodje gegeten met koffie en thee, nog wat rond gekeken en daarna boarden. Daar hebben we wel weer enorm gelachen, er liep een autistische jongen die toch wel wat problemen had om alles te ondergaan. Zo ook de bodyscan en het instappen.
Bij alles had hij een soort aanloop nodig en dan zag je hem twijfelen, ja, ja, ja??? nee toch niet, om het dan uiteindelijk toch maar te doen;)
Hij liep voor ons de slurf richting vliegtuig in en ook hier sloeg de twijfel weer toe, zijn zus had besloten om dan maar zonder hem door te lopen, de jongen was echter nog aan het dubben wat hij zou doen, uiteindelijk sprinte hij de slurf binnen waarna wij ook die kant op liepen.
En echt voordat wij binnen waren kwam hij er weer met een noodgang uit en botste bijna tegen Max op. Ik zou je niet kunnen vertellen wie er harder schrok, maar wij lagen wel helemaal in een deuk en die jongen is zonder verdere hindernissen op zijn plaats gaan zitten, al keek hij wel steeds naar Max!

De vlucht is verder goed verlopen, we hebben lekker gegeten, allemaal geslapen (nou ja, alleen Twan natuurlijk niet) en/of een filmpje gekeken etc...
Daarna de overstap in Detroit die ook soepel ging, tussendoor nog wat gegeten natuurlijk.

Weer op tijd vertrokken en nadat we even boos zijn geworden op Twan heeft deze toch ook echt even geslapen;))

Bij aankomst in Orlando ging alles redelijk snel en stonden we al snel bij Alamo voor een auto.
Het is uiteindelijk een Toyota Sienna geworden. Grote bak en hij rijdt heerlijk.

Toen de sleutel opgehaald en naar de Villa, ging allemaal niet in een keer goed, maar uiteindelijk waren we op plaats van bestemming.


Eerst maar even de Villa van binnen en van buiten bekeken en wat we zagen kon onze goedkeuring wel wegdragen.We zitten aan de Wyndham Palms Way.
nadat we de auto hadden leegehaald hebben we eerst de meeste spullen opgeruimd. Daarna zijn de jongens het zwembad in gedoken en zijn wij boodschappen gaan doen.
Onderweg zagen we allerlei restaurants, maar we twijfelden of iedereen een etentje buiten de deur nog wel zou trekken. We hebben dus na de boodschappen maar chinees mee naar huis genomen en daar hebben we thuis heerlijk van zitten smullen.

Iedereen zit er nu (na 24 uur op) toch echt wel doorheen en is onderweg naar zijn bedje.
Ik ga ook stoppen, morgen willen we gelijk op pad, we zien wel hoe dat gaat lopen, foto's van de reis en Villa volgen nog.






- Posted using BlogPress from my iPhone

7 opmerkingen:

  1. Zeg ik heb toch geen toeter gehoord vanmorgen of heb ik zo vast geslapen dan. Ik neem aan dat jullie inmiddels alweer on the next plane zitten.
    Groetjes vanuit een rustig straatje in een plaatsje vlakbij The Hague Airport om in dezelfde stijl te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alvast veel plezier en wen maar snel aan het Amerikaanse leven.
    Schijnt de zon daar bij jullie ook zo heerlijk ? Vandaag was het hier alleszins meer dan 30° !
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Lief en mannen,

    Heb gisteren heel de dag aan jullie moeten denken en hoe het zou gaan. Na het lezen van de blog, wat what's up berichten en sms'jes weet ik dat alles goed gaat. Ben blij dat jullie goed zijn geland en veilig in de villa zijn (ondanks de kleine omweg). Vandaag was het gelijk al een doe dag en ben benieuwd hoe die bevallen is. Kijk uit naar de volgende blog.

    Liefs,
    Jacqueline (en de rest van het stel)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Claudia en de rest,

    Nog een fijne reis toegewenst en er maar lekker van genieten. Ik ga jullie volgen op blogspot. Leuk om je verhalen te lezen.

    Liefs Thirza

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo luitjes, alles oke ?
    Leuk dat we zo met elkaar kunnen communiceren.
    Jullie reis goed verlopen las ik en ook zo tevreden over jullie huis he? Ik hoorde net het vuurwerk en moest meteen aan jullie denken, waar zouden ze zijn op dit moment om dat te bekijken? Het is inmiddels 22:00 uur nu en jullie hebben de eerste dag er ook alweer op zitten. Zijn jullie nog naar Cape Canaveral geweest volgens planning? Wij vandaag naar Aquatica geweest maar het was retedruk dus de planning om daarna nog te shoppen is niet gehaald! Nou lekker slapen voor straks en we horen elkaar later nog.
    Groetjes René San en Marlon vanuit Clermont.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zaten afgelopen april op 8196 Fan Palm Way. Dit is na de poort 1e links. Ook al kennen we elkaar niet, we gaan jullie blog volgen! Fijne vakantie gewenst!

    Gr.,
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is een lange reisdag zeg, wauw ! En Toyota Sienna; busje komt zo ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen