woensdag 6 juli 2011

4. Aquatica

Vandaag hebben we een waanzinnige dag gehad, we zijn naar Aquatica geweest.
Wat is dat een heerlijk waterpark, jong, oud, groot of klein, iedereen kan zich hier prima vermaken en dat hebben wij dus ook gedaan!!

Om half 10 waren we op het park aanwezig en hebben we een Cabana gehuurd. Dit is een soort "partytent" op een afgezet stukje park met daarin (lig) stoelen, een koelkast gevuld met flesjes water, handdoeken, een kluisje en een fan aan het plafond. Fantastisch gewoon!! Echt een aanrader.

Als eerste zijn we de Dolphin Plunge in geweest, dit is die glijbaan die een gedeelte doorzichtig is zodat je al glijdend de dolfijnen kan zien die er zwemmen. Nou NIET dus, Twan was helemaal teleurgsteld. Je gaat zo hard dat als je je ogen al open hebt je niet weet hoe snel je ze weer dicht moet doen vanwege het opspattende water. En als je net als Chris zittend (en dus een stuk langzamer) gaat, ga je ook nog steeds te snel en zie je ook niets.
De glijbaan is verder leuk, maar ga alsjeblieft niet in de rij staan om een glimp van de dolfijnen op te vangen, want dan kan je beter bij het raam gaan staan.

Daarna hebben we zo'n beetje alles gedaan wat je er maar kon doen, nou ja zo'n beetje, gewoon alles!!

De Loggerhead Lane (lazy river), de Tassie Twister, hier spoel je op een band door het afvoerputje;), Roa's Rapid (stroomversnelling) hier kan je een soort zwemvest aandoen en denk nou niet dat hoef ik niet dat heb ik niet nodig. Dat klopt je hebt het niet nodig, maar je drijfvermogen neemt enorm toe waardoor je heerlijk op je rug door de stroomversnelling schiet. Wel doen dus!!

Ook hebben we ons een hele tijd vermaakt in de Walkabout Waters. Hier kan je gewoon mensen nat spuiten, emmers over ze leeg kiepen ze enorm irriteren zonder dat je sorry hoeft te zeggen, je kan ze zelfs gewoon uitlachen. Al zijn er toch mensen bij die geïrriteerd raken, maarja dan had je daar maar niet moeten lopen:))
Het is één groot klimtoesstel waar het water aan alle kanten uit allerlei soorten gaten, leidingen, pistolen, emmers en wat al niet meer komt. Er hangt zelfs een GIGA Emmer die om de zoveel tijd omkiept over een schuine helling en liters water over alles heen gooit.
Al mijn mannen hebben zich hier enorm vermaakt, ik trouwens ook, maar op een gegeven moment ben in het water gaan zitten kijken naar iedereen. Heerlijk om te zien dat er zonnebrillen worden afgespoten, petjes moeten worden opgeraapt, dat kapsels ineens niet meer zitten zoals ze horen te zitten.

Ja dit is echt een Superpark voor het hele gezin, wij hebben ons hier echt een hele dag vermaakt en zijn pas om 17.30 naar huis gegaan.
Een paar tips; neem waterschoenen mee, deze mag je aanhouden in de attracties (slippers niet) want er is op een gegeven moment echt niet meer normaal te lopen op de tegels.
Wij hebben ons de hele dag in beschermingsfactor 50+ gezet en dat is deze keer helemaal goed gegaan, niemand verbrand!!
T-shirts mogen ook, maar op sommige glijbanen moeten die weer uit.

Eenmaal thuis hebben we ons gedouched en hebben we dag afgesloten bij Kobé.
Kortom een TOPDAG!!

Morgen gaan we naar Hollywood Studios!!??

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad, dat is echt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo daar,

    Aquatica is leuk he! Wij zijn er in 2009 geweest en hebben er ook zo genoten. Yentle kan Twan zijn teleurstelling goed begrijpen wat betreft die orca's want ook zij ging veels te snel om ook maar iets te kunnen zien.

    En jouw mannen kennende begrijp ik waarom jij op een gegeven moment alleen nog maar bent gaan kijken bij Walkabout Waters. Er is geen leuker vermaak dan leedvermaak en ik wed dat echt niemand veilig voor hen was. Dat had ik ook wel willen zien.

    Kobé als afsluiter is natuurlijk ook geweldig. De meiden hebben het nog wel eens over de vulkaan die die meneer maakte.
    Ben echt niet jaloers hoor maar mijn heimwee wordt er op dit moment niet minder op als ik jullie blog lees. Ga vooral door met schrijven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zalige water zal wel een kers op de taart geweest zijn, want met deze temperaturen is het een heerlijke verfrissing !
    Voor ons is dit nieuwe informatie, dus bedankt voor het sharen van de info/beeldmateriaal.
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow wat een leuk park joh en dan zo'n partytent met fan en koelkastje, dan wil je toch niet meer weg. Ik geniet hier mee hoor. Groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen