zondag 10 juli 2011

8 en 9. Weekend Palm Coast

Heerlijk geslapen bij Barbara en Willem-Jan, wel vroeg wakker, maarja daar doe je niet zo veel aan. Heb ze dus nog even gesproken voordat ze aan het werk gingen. Barbara heeft lekker croissantjes gebakken dus we hebben heerlijk ontbeten.
Verder lekker rustig aan gedaan, beetje op de laptop, lezen, spelen met de honden. Heerlijk gewoon even helemaal niets.

's Middags gezellig met zijn allen gegeten en daarna op weg naar St. Augustine dit is het oudste stadje in Amerika.
We zijn begonnen bij Flagler College, een schitterend gebouw waar we ook even een klein kijkje binnen hebben genomen, daarna heerlijk door de straatjes van St. Augustine geslentert. Hier en daar even een winkeltje in om te kijken, maar ook voor de verkoeling, want het is weer lekker warm vandaag.

Tijd voor een drankje en terwijl we met onze flesjes drinken door de straten liepen werd de lucht weer helemaal donker en begon het te regen. Eerst zachtje, maar daarna toch wel zo hard dat we maar ergens op een overdekt terras zijn neergeploft.

Toen het bijna weer droog was zijn we verder gelopen naar Castillo de San Marcos. Hier kon je een rondleiding krijgen, maar daar hadden we eigenlijk allemaal niet zo'n zin in. Dus zijn we rustig terug gelopen naar de auto en weer terug naar huis gereden.
Hier zijn we lekker met een biertje in de serre gaan zitten en hebben we ons prima vermaakt.
Ook de kinderen vermaken zich prima, het is zo leuk om te zien hoe ze zich vermaken met elkaar, alsof ze elkaar gisteren nog gezien hebben, fantastisch gewoon.

's Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een Thais restaurant, echt super (en dat uit de mond van iemand die geen nasi fan is). Als iedereen op deze manier nasi en vlees klaar maakt wil ik dat best wel regelmatig eten. Daarna weer heerlijk aan de borrel in de serre en maar kletsen, want we hebben elkaar genoeg te vertellen.
Rond 02.00u begonnen onze ogen toch wel een beetje dicht te vallen (vooral die van W.J;)) en zijn we maar lekker naar bed gegaan.


Zondagochtend allemaal vroeg op, want we gaan lekker naar het strand om daar van het mooi weer te genieten en te BBQ-en.
Volgens Barbara moet iedereen dat een keer gedaan hebben in Amerika;)
De planning was om 09.00u weg te gaan, maarja sommige mannen hebben gewoon wat meer tijd nodig. We reden dus pas om 09.30 richting stand;)
Alles uit de auto gehaald, tent op gezet, stoeltjes uitgeklapt, ingesmeerd (ondertussen was de vriendin van Barbara ook gearriveerd) en zwemmen maar. Komt iedereen bijna gelijk weer terug lopen want het water is te koud???
Dan maar een potje voetbal voor de mannen, de vrouwen vermaken zich prima onder de tent. Op een gegeven moment zagen we zelfs dolfijnen voorbij zwemmen, hoe gaaf is dat!!

Het mooie weer liet ons alleen een beetje in de steek, want weer werd de lucht helemaal zwart en begon het te regenen en te donderen. Gelukkig zaten we droog onder de tent en ging de onweer meer langs ons heen, anders hadden we de hele boel weer moeten inpakken.

Na nog een paar buitjes was het weer droog en ging de BBQ aan en echt hij stond nog niet goed en wel te branden of het begon weer te regenen.
Maar wij Hollanders laten ons niet afschrikken door een paar regendruppels, dus gewoon blijven zitten waar je zit (al ben je de enige op het strand).
Uiteindelijk is het toch droog geworden en heeft Willem-Jan heerlijke hamburgers gebakken en vooral de ketchup en mayonaise smaakte er heel goed bij;)

Ja het was heerlijk op het strand maar om een uur of drie hebben we de boel opgebroken en zijn we weer lekker naar huis gegaan.
De kids gingen bij thuiskomst gelijk weer op de glijbaan, kan gelijk het zand van ze afspoelen en hebben wij maar een douche gepakt.

We hebben weer heerlijk in de serre gezeten tot het tijd was om te gaan eten. Deze keer zijn we bij een Japans restaurant gaan eten (ja ja we hebben nog nooit zoveel aziatisch gegeten in één week)
We hebben met zijn allen rond een grote bakplaat gezeten en zijn vermaakt door de kok terwijl deze heerlijk eten voor ons klaar maakte. Een vulkaan, SpongeBob, hij kon alles met rijst en groente. Echt vermakelijk, vooral voor de kids.


Daarna weer lekker naar huis en nog een afzakkertje gedronken in de serre!!
Maar wat gaat de tijd toch snel, om twaalf uur gaf Willem-Jan aan naar bed te gaan die moest tenslotte de volgende dag weer vroeg de deur uit (watje;))
Dat betekende dus afscheid nemen, want de kans was groot dat wij 's ochtends nog zouden slapen.
Kort daarna zijn we allemaal maar naar bed gegaan, van zo'n dag op het strand wordt je best wel slaperig.

Het weekend is veel te snel voorbij gegaan, maar we hebben er van genoten.
Willem-Jan en Barbara, bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben een heerlijk weekend gehad en we vonden het fantastisch om jullie weer te zien. Volgende keer weer bij ons;)

3 opmerkingen:

  1. Gezellig zo'n weekend met vrienden tijdens de vakantie! heerlijk hoor.

    Wij hebben St Augustine ook op ons lijstje staan, vonden jullie het de moeite waard om naar toe te rijden??

    Groetjes Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig weekend. Helemaal top dat de jongens elkaar weer zo hebben gevonden. En wij (jullie) als stoere Hollanders laten je inderdaad niet wegjagen door een regenbui. Hier is op het moment niet veel anders. We hebben twee dagen droog en zonnig (maar niet zo warm als bij jullie) en dan komen de regenbuien alweer binnendrijven en laten zich ook niet zo snel weer oplossen. Beetje jammer in de zomervakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Barbara van Deijck13 juli 2011 om 08:12

    Nou lieverds, wij vonden het onwijs gezellig dat jullie er waren! Lekker bijgekletst en bijgedronken. Twan en Tobias hebben elkaar weer helemaal gevonden en als je Chris of Max een keer kwijt wil dan wil ik ze wel een tijdje huizen...

    BeantwoordenVerwijderen