woensdag 27 juli 2011

26. Cruise dag 3, Bahama's, Cococay

Vandaag moesten Redmer en ik echt heel vroeg ons bed uit, we moesten ons om 07.45u melden want we gaan duiken. De jongens kunnen lekker uitslapen en komen we na het duiken weer ophalen (ze mogen niet zonder ons van boord).

Het Cruiseschip kan niet aanleggen bij CocoCay dus worden we met een bootje (een tender) overgevaren naar het eiland. het blijkt dat het duikgroepje maar uit 6 personen bestaat plus de instructor, lekker klein groepje dus. Nadat iedereen de juiste materialen heeft krijgen we nog een breefing voordat we te water gaan.

We gaan duiken bij een rif voor het eiland en worden daar hangend in een soort banaan (zo een als gebruikt bij wintersport) achter een jetski heen gebracht (op zich al een attractie). Als iedereen aanwezig is dalen we af en begint onze duiktocht van ongeveer drie kwartier. We hebben lekker gedoken, maar ook deze keer was het niet echt bijzonder wat we onder water hebben gezien, zijn we dan echt zo verwend???
We moesten toen snel terug naar de boot om de kids op te halen. Ze mogen niet zelf de boot af. De tender terug was vrijwel leeg. Terug op de boot stond er al een enorme rij te wachten om het eiland op te gaan.

Daarna weer naar het eiland naar onze cabanettes. Kleine strandkoepels met 2 stoelen.

De kids mochten op een grote waterglijbaan en ook op een aantal opblaasapparaten op zee. Hier hebben ze zich prima vermaakt.

Bij de cabanettes hadden we ook watermatjes waar we goed gebruik van hebben gemaakt. Dit is dan ook de eerste dag dat wij allemaal een beetje verbrand zijn.

Bij de cabanettes hadden we ook onze eigen bar, buffet met bbq. Helemaal goed.......

We hadden een uitnodiging ontvangen van de 1e stuurman voor een Hollandse borrel. Er bleken in totaal 40 Nederlanders op de boot te zitten. Tijdens deze borrel kregen we de traditionele Hollandse hapjes, bitterballen, kaas, worst, etc. Alleen werd het dan weer wel in een Amerikaans tempo geserveerd.
Het was al met al best wel gezellig.

Daarna natuurlijk weer even een diner, beetje drinken, stukje show en dan naar bed.



Eind van de middag terug naar de boot om nog even lekker te eten, te drinken en te zwemmen.

1 opmerking:

  1. En?, kwam je je Nederlandse buurman nog tegen?? dat zijn aardig wat Hollanders die je in de buurt hebt zitten!
    Wel weer een heerlijke dag geweest.

    BeantwoordenVerwijderen