donderdag 21 juli 2011

20. Snorkelen bij Banana Reef

Vandaag lekker uitgeslapen, ontbijtje gegeten en op weg naar John Pennekamp State Park. We willen duiken. Alle spullen achter in de auto gelegd, met het idee dat als we gelijk kunnen dit dan ook maar doen.

Aangekomen bij het State Park op zoek naar het divecenter en binnen geïnformeerd wat de mogelijkheden waren. We konden diezelfde dag nog mee met de tour van 13.00u. Dat was mooi want het was pas 10.15u. Toen kwamen de kosten ter sprake en wat bleek, we moesten voor Twan gewoon het volle pond betalen (belachelijk) en dat terwijl hij alleen maar aanwezig zou zijn op de boot. Chris gaf nog aan dat hij wel bij twan wilde blijven omdat hij een beetje last had van zijn oor, maar we wilde eigenlijk gewoon met z'n allen duiken.

Dan "maar" beginnen met snorkelen (ook beter voor zijn oor), dus wij ons aangemeld voor de snorkeltour, deze begon om 12.00u. Ook goed, nu hadden we nog even de tijd om het museum te bekijken. Rond half 12 gingen we naar de auto om ons goed in te smeren en om te kleden. Bij het verzamelpunt was het behoorlijk druk, maar gelukkig gingen er twee boten;)

Na een half uur varen en een briefing aan boord mochten we dan eindelijk de zee in, al zagen we vanaf de boot ook al heel veel visssen zwemmen. Jeetje wat is het hier helder zeg!! We lagen als een van de eerste in het water en hebben gigantisch genoten  van wat we onder water allemaal hebben gezien. 

Schitterend gewoon, een heleboel koraal, vissen in verschillende kleuren en maten en opeens was daar een grote stingray. Twan en ik waren net te laat en tegen de tijd dat we bij Redmer waren was de "vogel al gevlogen" helaas, maar Redmer had hem wel kunnen filmen.


En toen ineens waren ze daar, een schildpad en nog een grote stingray, Twan zag ze als eerste!! 

Wat is dat een waanzinnig gezicht, een van mijn wensen was om ooit eens een schildpad te zien, die is nu dus uitgekomen. 

De stingray ging door alle drukte op zijn gemak op de grond liggen, waardoor hij minder opviel, maar wij hebben hem gelukkig nog even zien zwemmen.

Op een gegeven moment kreeg Twan last van zijn voet en zijn we op ons gemak terug gezwommen naar de boot, onderweg weer de nodige mooie vissen en koraal gezien. 
Eenmaal op de boot bleek dat we binnen tien minuten zouden vertrekken dus Twan en ik hebben vanaf de boot eens alles goed bekeken en besproken met de kapitein.
Terug bij het appartement lekker in de bar wat gegeten en daarna een plons in het zwembad genomen. 's Avonds zijn we lekker uit eten geweest bij Braza Lena en twan ging helemaal los. Met een bord vol gegrilde garnalen bestelde hij heel vrolijk nog een paar bij. De mannen die met de spiezen rondliepen moesten daarna iedere keer weer lachen als ze langs stuiterende Twan liepen.
Twan had nog nooit zo lekker gegeten zei hij en dat willen we best geloven, want het is daar echt smullen. 

Bij thuiskomst had er iemand al genoeg gedronken en de ander had geen puf meer om naar de bar te gaan dus morgen maar weer twee blogs in een keer;)

Twan had in bed maar een klein beetje buikpijn.

2 opmerkingen:

  1. Maar een klein beetje buikpijn?? Zo te horen heeft hij voor de aankomende drie dagen weer genoeg! Belachelijk dat jullie voor Twan ook de volle mep moesten betalen terwijl hij niet eens in het water ging. Dan was dat snorkelen toch weer beter te doen en daar hebben jullie zo te zien ook heel veel prachtige dingen kunnen zien.
    Een sea turtle is echt een "dream came true". Ga gauw de volgende dag lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, ook schildpad en een stingray gezien ! Echt te gek, heel bijzonder !

    BeantwoordenVerwijderen