donderdag 14 juli 2011

13. Snorkelen met Manatees & Clearwater

Vandaag relaxed wakker worden, we hoeven pas om 9:30 bij de Manatees te zijn. Natuurlijk eerst weer even langs de Subway om te ontbijten.



Na het passen van wet suites en een instructie DVD vertrokken we met de boot richting de Manatees. De verrassing was wel groot dat hij na 500 meter de boot al stopte om op zoek te gaan naar Manatees. De kapitein gaf aan dat hij soms niet eens uit hoefde te varen.Waarom zitten we dan op een boot??? Dat stukje hadden we ook kunnen zwemmen.
Maar zoals te verwachten waren er geen Manatees. De boot bracht ons toen naar een plek waar een aantal bronnen de rivier in stromen. Daar hebben we even gesnorkeld. Dat was wel leuk om te doen maar meer dan een blauwe krab, een paar vissen en een Manatee in bikini kwamen we niet tegen.


Daarna ging de boot verder opzoek naar de Manatees. Ondertussen hadden we wel het gevoel gekregen dat er niets te zien was. Maar tot onze verrassing zag de kapitein uiteindelijk toch nog 2 Manatees. 

Het water was echter zo troebel dat we er vrijwel boven hingen voordat we ze echt zagen. Deze manatees waren rustig aan het eten we konden ze dan ook rustig aanraken.

Daarna ging de boot weer verder op zoek naar meer. Uiteindelijk vonden we een groep van een stuk of 8 manatees. Hier was het water echter dieper en ruimer. 
De helft van ons ging het water in en de andere helft bleef op de boot aanwijzingen geven. Het contact maken met de Manatees is hier niet echt gelukt. De beesten kwamen boven voor lucht en doken dan weer diep weg.


Wel een bijzonder gezicht dat een groep snorkelende mensen gedold worden door een paar grote, trage manatees.
Na de Manetees vertrokken we naar het Dali museum in St Petersburg. Een aanrader.
Ook leuk om te zien dat alle bewakers rond Claudia bleven lopen omdat deze hardnekkig de camera in haar hand hield terwijl je er geen foto's mocht maken. Zelfs bij de uitgang van de zaal kwam er een bewaker naar haar toe om te zeggen "now you can take as many pictures as you want". 


Na Dali onderweg naar Clearwater, ons volgende hotel. Hier aangekomen zijn we direcht de zee ingedoken. Ook hier was de zee vrij warm maar wel heel lekker. 
Hier zwommen vrij veel vissen en dat was te merken aan de vele vogels waaronder de pelikaan. In het water op minder dan een meter afstand zijn ze best wel indrukwekkend.


Na een paar cocktails (Bahama Mama's en Rum Runners) en een bezoek aan de Italiaan, waar we heerlijk hebben gegeten, was het tijd om bed te gaan.

3 opmerkingen:

  1. Oei, dat klinkt niet echt bemoedigend...ik wilde volgende week ook eens gaan zwemmen met de Manantee's, is het aan te raden of juist niet?
    Verder wel een heerlijke dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. manatee in bikiniiiiii!! Die foto wil ik zien!!
    Mag ik raden wie het is?? Hahahaha

    En natuurlijk iets voor Claudia om dan toch met haar camera in haar hand te blijven lopen, al is het maar alleen om die bewakers lekker op te lopen jutten.
    Zagen ze er leuk uit, Clau?

    Fijn dat er nu weer up date's zijn en gelijk een paar achter elkaar. Ben ik weer lekker bij met jullie avontuur.

    Veel plezier nog verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch gelukkig wel meerdere manatees kunnen spotten, blijft altijd afwachten in de zomer !

    BeantwoordenVerwijderen