woensdag 20 juli 2011

19. Key Largo - Tavernier

Vanmorgen uitgeslapen tot 8 uur en terwijl de mannen de bagage in de auto zetten loop ik even langs de Starbucks (in het hotel) voor twee koffie, jus d'orange en wat lekkers als ontbijt en check ik uit.
Trut Trut is ingesteld, dus op naar de Keys!! Alleenn heeft Trut Trut heet weer niet helemaal begrepen en laat ze ons aardig wat van het eiland zien voordat we op de goede weg zitten (in dit geval geen straf).


In Everglades City besluiten we een airboat tour te nemen in de hoop wat alligators te zien. Troela bij de balie hoorden we zeggen dat er een 50/50% kans was, nou dat klinkt fair.
Dus wij dik in de zonnnebrand en bug spray de boot op, dit leek in het begin nog het meeste op een pretpark attractie. Alle bootjes achter elkaar aan het water over en de mongrove bossen in (beetje jammer) die hadden we namelijk met kayakken al genoeg gezien.

Maar uiteindelijk waren alle bootjes verdwene en leek het net of we de enige waren, op open stukken gingen we ook harder en werd het allemaal een stuk leuker.
Toen de goede man even stopte om een foto van ons te maken en ik vroeg of alle alligators op vakantie waren antwoorde hij dat het nog niet genoeg geregend had en dat ze allemaal nog landinwaarts zaten omdat het water daar zoeter was!!!!????
Wist Troela dit dan niet, als we dat geweten hadden hadden we verder landinwaarts een tocht gemaakt, we moesten toch die kant op.
Dus geen alligators, maar toch genoten van de tocht. Verder dus naar de Keys.

Daar waren we ongeveer om een uur of 4 en jeetje wat is het hier veranderd snds de laatste keer dat we hier waren. Er is een heleboel gesloopt of juist gebouwd en we hebben echt met verbazing om ons heen gekeken.
Zelfs het stuk grond voor de appartementen waar we zitten (en waar af en toe een heel mooi huis staat) is volgebouwd. Zo heb je een vrijstaand huis aan het water en zo heb je een trailerpark in je voor tuin, 't is toch wat, echt zonde!!

De jongens zijn bij aankomst het zwembad in gedoken en wij zijn boodschappen gaan doen en hebben chinees eten (of wat er voor door moest gaan) mee terug genomen.
Redmer en ik zitten nu in de Bar aan een cocktail (vanwege de verbinding) echt een straf.
Wat we morgen gaan doen weten we nog niet, dat zien we morgen wel.

4 opmerkingen:

  1. Was die navigatie TRUTTRUT van jullie zelf? Misschien tijd voor een update??? Anders zou ik wel wat van zeggen bij inlevering.
    Geen alligators tijdens de airboot ride is geloof ik eerder normaal dan wat anders. Wij hebben er ook maar twee gezien en ook bij ons lag het aan het water. Ben benieuwd wanneer dan wel die beesten te voorschijn komen. Krijg de indruk dat die beesten nu eerder in iedere binnen vijver bij een resort te vinden zijn dan bij die airbootrides. Toch is het een hele super tocht als alles open wordt gezet en je over het water heen vliegt!
    Ben benieuwd wat de dag van morgen jullie gaat brengen. En als jullie de nieuwe blog weer uploaden....... PROOST

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Starbucks in het hotel, dat is nog eens lekker.
    Jammer van de alligators.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Balen dat de jetski tocht niet gelukt is, foutje in de planning dus(komt vast door al die cocktails !haha) Nouja weer een extra reden om terug te gaan dan maar inderdaad.
    Jullie blijven tot zondagochtend op Key Largo toch? Zondag gaan jullie dan naar Miami als ik het goed heb. Heerlijk wat jullie allemaal nog te gaan hebben. Geniet ervan, wij balen dat we weer thuis zijn, echt heimwee....
    Groetjes en doe Flipper de groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hé wat vervelend om aan de bar je blog in te laden, jullie hebben het maar slecht...;-)

    BeantwoordenVerwijderen