donderdag 28 juli 2011

27. Cruise dag 4, Key-west

Omdat we Amerika uit zijn geweest wil de douane alle buitenlanders (green-aliens zoals de kapitein omriep) opnieuw controleren. Dus we moeten vandaag om 10:00 voor een theater zaal verzamelen. Gisteravond van de vrouw van de kapitein gehoord dat hier altijd lange wachtrijen ontstaan.
We moesten dus vroeg op om te ontbijten en daarna in de rij te gaan staan. Gelukkig stonden we bijna vooraan.
Het was een echte schets vertoning. Een enorme rij met enkel de niet Amerikanen, moest langs 1 vrouw die alle paspoorten ging controleren met een gezellig praatje. Ze zat dan ook voor het podium op een kruk.


Na dit stukje theater mochten we Key-West op.


We kozen voor de toeristische rondrit in een hopon-hopoff bus. Zo konden we alle belangrijke punten in een snel tempo zien.



We zijn uitgestapt bij het most-southern-point voor een foto. Helaas had iedereen dit idee en stond er een rij. Wij zijn gewoon twee meter voor de steen gaan staan en konden zo de rij overslaan. Degene die direct naast de steen staat photoshoppen we wel weg.


Dit meest zuiderlijke punt van de VS zou een 90 mile vanaf Cuba moeten liggen. Dat staat echt op iedere souvenir. Dit klopt echter niet. De steen ligt op 85 mile en er is nog een zuiderlijkere gelegen punt. Dit is echter van het leger.


Ik zou zeggen: aanpassen die souveniers en straatnamen.


Het was vrij warm deze dag en daarom zijn we gevlucht naar Margarittaville om iets te eten en drinken.

Na nog meer rond gekeken te hebben konden we het Hard Rock cafe natuurlijk niet overslaan.


Terug op de boot nog even lekker zwemmen.

1 opmerking:

  1. Sterker nog, er is nog een zuidelijker punt van de US en dat ligt op Big Island Hawaii !! Haha !! Daar zijn wij dus geweest. Als je goed op de souvenirs kijkt, staat er meest zuidelijk punt van 'continental' USA ;-) ! Tja, als er geld te verdienen valt ...

    BeantwoordenVerwijderen